Vzpomínáte rádi na to, jak chutnal Pribinák? A víte, že je velice jednoduché si ho udělat?
Jelikož jsme rozežraná rodina, děláme ho z větší dávky. Většinou druhý den večer již není, takže bohužel nemohu objektivně říci, jakou má trvanlivost. U nás velice krátkou :-D.
Základem je samozřejmě tvaroh. Doporučuji koupit nějaký lepší. Tam kde jezdí kráva z farmy, je to velice jednoduché. Tvaroh mají 100% čerstvý a dobrý.
Co budeme potřebovat:
- 500g tvarohu (dvě vaničky)
- 1-2 vanilinové cukry
- 100ml-250ml smetany
- mléko, pokud je třeba
Vylepšená verze:
- frťan Rumu
- frťan Vaječňáku
- 2-3 lžičky rozpustné kávy
Umíchání samotného Pribináčka je velice jednoduché. Do vyšší nádoby dáme oba tvarohy, přilijeme smetanu (pro začátek polovinu), nasypeme vanilinový cukr (nejdříve jeden, ne každý sladí stejně) a šleháme do hladka. Hustotu určujeme smetanou. Kdo chce řidší, dá jednoduše více. Hlavně pořádně našlehat. Také se stane, že dáte celou smetanu a ještě se musí Pribináček doředit mlékem. Záleží na hustotě tvarohu.
Když chceme Pribináčka ochutit, přidáme ingredience z druhé části surovin. Buď samostatně, nebo všechny dohromady. Je to vyzkoušeno a je to dobré :-D.
Pribináčka vyrobíme rozhodně levněji, než je ten koupený a není tak přeslazený
Pokud chcete místo Pribináčka vytvořit tvarohový nápoj, přiléváme mléko, dokud nemáme požadovanou hustotu.

U nas frci termix – 1 tvaroh uslehat s pudingem uvarenym klasicky z pullitru mleka, do celeho max 2 lzice cukru. Prichut dle pudingu. Taky nevydrzi dele nez 24 hod;-)
Jo, to je taky dobrý 😀
Zkusím, malá pribináčka miluje… Když si má vybrat mezi čokoládou a pribináčkem, vybere si pribináček… Tak snad ji to bude chutnat… Díky za tip.