Blog Montyho

aneb co kutím

Pribináček – Pramen zdraví z Posázaví

23. února 2013

pribinacek

Vzpomínáte rádi na to, jak chutnal Pribinák? A víte, že je velice jednoduché si ho udělat?

Jelikož jsme rozežraná rodina, děláme ho z větší dávky. Většinou druhý den večer již není, takže bohužel nemohu objektivně říci, jakou má trvanlivost. U nás velice krátkou :-D.

Základem je samozřejmě tvaroh. Doporučuji koupit nějaký lepší. Tam kde jezdí kráva z farmy, je to velice jednoduché. Tvaroh mají  100% čerstvý a dobrý.

Co budeme potřebovat:

  • 500g tvarohu (dvě vaničky)
  • 1-2 vanilinové cukry
  • 100ml-250ml smetany
  • mléko, pokud je třeba

Vylepšená verze:

  • frťan Rumu
  • frťan Vaječňáku
  • 2-3 lžičky rozpustné kávy

Umíchání samotného Pribináčka je velice jednoduché. Do vyšší nádoby dáme oba tvarohy, přilijeme smetanu (pro začátek polovinu), nasypeme vanilinový cukr (nejdříve jeden, ne každý sladí stejně) a šleháme do hladka. Hustotu určujeme smetanou. Kdo chce řidší, dá jednoduše více. Hlavně pořádně našlehat. Také se stane, že dáte celou smetanu a ještě se musí Pribináček doředit mlékem. Záleží na hustotě tvarohu.

Když chceme Pribináčka ochutit, přidáme ingredience z druhé části surovin. Buď samostatně, nebo všechny dohromady. Je to vyzkoušeno a je to dobré :-D.

Pribináčka vyrobíme rozhodně levněji, než je ten koupený a není tak přeslazený

Pokud chcete místo Pribináčka vytvořit tvarohový nápoj, přiléváme mléko, dokud nemáme požadovanou hustotu.

qrCode

Komentáře

3 Comments

RSS

Váš email nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *

*

*

code