Dnes si připravíme americké housky pro hamburgery.
Jsou podobné těm, které se dají zakoupit pro dopečení v různých x-landech a x-marketech.
Jediným rozdílem je to, že tyto krásně voní jak hned po upečení :-D. A ne nakysle, ale sladce a hlavně druhý den jsou stále jedlé.
Ztvrdnout nestihnou, nám se to ještě nestalo.
Ingredience:
- 240 ml mléka
- 2 vejce
- 6 lžic másla
- 1,5 lžíce cukru
- 1,25 lžičky soli
- 500g polohrubé mouky
- 1 sáček (7g) droždí
Těsto můžeme zpracovat buď v domácí pekárně na program „Těsto“ nebo klasicky.
Po vykynutí těsto propracujeme, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat. Kdyby přeci jen lepilo (dnešním moukám se věřit nedá), stačí trochu podsypat polohrubou moukou.
Jakmile je propracováno, tak si ho rozdělíme na 9 stejných částí (mě to vychází kolem 100g na 1 ks). Z jednotlivých částí vytvoříme placičky vysoké cca 1 cm. Naskládáme na 2 plechy (pokud nemáte speciální, tak na pečící papír) a necháme dostatečně nakynout (30-45 minut). Poté pomašlujeme mlékem, posypeme sezamem a pečeme při 200°C cca 20-25 minut.

Pingback/Trackback
Hovězí hamburgery