Blog Montyho

aneb co kutím

Americké housky pro hamburgery

2. června 2012

p1110491

Dnes si připravíme americké housky pro hamburgery.
Jsou podobné těm, které se dají zakoupit pro dopečení v různých x-landech a x-marketech.

Jediným rozdílem je to, že tyto krásně voní jak hned po upečení :-D. A ne nakysle, ale sladce a hlavně druhý den jsou stále jedlé.

Ztvrdnout nestihnou, nám se to ještě nestalo.

Ingredience:

  • 240 ml mléka
  • 2 vejce
  • 6 lžic másla
  • 1,5 lžíce cukru
  • 1,25 lžičky soli
  • 500g polohrubé mouky
  • 1 sáček (7g) droždí

Těsto můžeme zpracovat buď v domácí pekárně na program „Těsto“ nebo klasicky.

Po vykynutí těsto propracujeme, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat. Kdyby přeci jen lepilo (dnešním moukám se věřit nedá), stačí trochu podsypat polohrubou moukou.

Jakmile je propracováno, tak si ho rozdělíme na 9 stejných částí (mě to vychází kolem 100g na 1 ks). Z jednotlivých částí vytvoříme placičky vysoké cca 1 cm. Naskládáme na 2 plechy (pokud nemáte speciální, tak na pečící papír) a necháme dostatečně nakynout (30-45 minut). Poté pomašlujeme mlékem, posypeme sezamem a pečeme při 200°C cca 20-25 minut.

qrCode

Komentáře

One Coment

RSS

Váš email nebude zveřejněn. Povinná pole jsou označena *

*

Ověření *

Blog Montyho

aneb co kutím